Відповідно до вимог статей 38, 39 Земельного кодексу України до земель житлової та громадської забудови належать земельні ділянки в межах населених пунктів, які використовуються для розміщення житлової забудови, громадських будівель і споруд, інших об’єктів загального користування.
Використання земель житлової та громадської забудови здійснюється відповідно до генерального плану населеного пункту, іншої містобудівної документації, плану земельно-господарського устрою з дотриманням будівельних норм, державних стандартів і норм, регіональних та місцевих правил забудови.
У Головному управлінні та відділах Держкомзему у районах Миколаївської області генеральні плани забудови населених пунктів не зберігаються та, відповідно, інформація щодо вільних земельних ділянок (не наданих у власність або у користування) в межах населених пунктів відсутня.
Для отримання такої інформації слід звернутися до відповідних органів місцевого самоврядування – розпорядників земельними ділянками.
Що стосується викопіювань земельних ділянок за межами населених пунктів, то Головне управління володіє лише інформацією щодо загальної кількості (площі) земель на певній території, розподіл земель по категоріям та видам угідь. Картографічні матеріали зберігаються в управліннях (відділах) Держкомзему у містах і районах Миколаївської області.
Таким чином, надавати будь-які викопіювання земельних ділянок Головне управління не має можливості.
Надання викопіювань територіальними органами Держкомзему здійснюється на платній основі відповідно до Порядку виконання земельно-кадастрових робіт та надання послуг на платній основі державними органами земельних ресурсів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 01.11.2000 1619, та Розмірів оплати земельно-кадастрових робіт та послуг, затверджених спільним наказом Державного комітету України по земельних ресурсах, Міністерства фінансів України та Міністерства економіки України від 15.06.2001 № 97/298/124.