QR-код Інтернет-сайту веб-порталу Головного управління Держкомзему у Миколаївській областіВідповідно до договорів, укладених між суб’єктами господарювання та органами місцевого самоврядування у 2010 році, за рахунок коштів, що надійшли від втрат сільськогосподарського і лісогосподарського виробництва були розпочаті роботи з виконання нормативної грошової оцінки земель 61 населеного пункту, в тому числі повторне проведення.
Наразі органами місцевого самоврядування вже затверджені та введені в дію матеріали з нормативної грошової оцінки земель 59 населених пунктів Миколаївської області: по Арбузинському, Баштанському, Березанському, Вознесенському, Доманівському, Жовтневому, Казанківському, Кривоозерському, Миколаївському, Новоодеському, Очаківському, Первомайському та Снігурівському районах.
В результаті проведення робіт з нормативної грошової оцінки земель населених пунктів цих районів в кілька разів збільшилася вартість 1 кв. м землі. Отже, зросли і надходження до відповідних місцевих бюджетів.
З метою забезпечення здійснення фіскальної політики в галузі земельних платежів головам райдержадміністрацій було направлено доручення. Ним передбачено створення комісії для здійснення контролю за нарахуванням земельних платежів. Вони працюватимуть за участю представників фінансових управлінь, державної податкової адміністрації, територіальних органів Держкомзему у районах та містах області. Наразі ці комісії створені у 16 районах області з 19.QR-код інформаційної картки Головного управління Держкомзему у Миколаївській області