Ця установа з реєстрації наділів, присвоєння кадастрових номерів земельним ділянкам та надання витягів із Державного земельного кадастру відкрилася у місті Южноукраїнську. Центр створено для того, аби зробити адміністративні послуги та дозвільні процедури у сфері землеустрою простими і доступними для пересічних громадян:
– Відкриття таких центрів спрямоване на те, щоб наші співвітчизники отримували необхідні документи без впливу на їх видачу державних службовців. Тобто людина приходить, пише заяву, надає всі необхідні документи, визначені законодавством України, приходить у вказаний час і отримує належний документ, – підкреслили під час відкриття представники органів землеустрою.
Також на базі міського відділення поштового зв’язку в рамках реалізації програми “Адміністративні послуги — спрощений доступ через пошту” для зручності жителів міста відкрите “єдине вікно”. Всього їх по області відкрито вже понад 50.
Цей досвід поширюватиметься й у подальшому, охоплюючи дедалі більше адміністративно-територіальних одиниць Миколаївщини.