QR-код Інтернет-сайту веб-порталу Головного управління Держкомзему у Миколаївській областіДержавна податкова адміністрація в Миколаївській області інформує платників податків про те, що з 1 січня 2011 р. набрав чинності Податковий кодекс України.
Згідно з Кодексом не оподатковуються доходи від відчуження безпосередньо власником сільськогосподарської продукції (включаючи продукцію первинної переробки), вирощеної на земельних ділянках, наданих у розмірах, встановлених Земельним кодексом України для ведення особистого селянського господарства, якщо їхній розмір не був збільшений в наслідку отриманої на місцевої земельної частки, будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд, ведення садівництва та індивідуального дачного будівництва.
Для цього одержувач таких доходів повинен подати податковому агенту довідку про своє право на отримання доходу у джерела його виплати без сплати податку.
Порядок видачі довідки про право фізичної особи на отримання доходу від податкового агента без утримання податку та її форма затверджені наказом Державної податкової адміністрації України від 21.12.2010 №975 "Про затвердження Порядку видачі довідки про право фізичної особи на отримання доходу від податкового агента без утримання податку та її форми", зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 29 грудня 2010 р. за №1385/18680.
У випадку виникнення питань із застосування положень Податкового кодексу прохання звертатися до податкових інспекцій за місцем обліку або за телефоном Інформаційно-довідкового центру ДПА України: 0-800-501-007.

(За матеріалами Інтернет-видання "Новости-N")QR-код інформаційної картки Головного управління Держкомзему у Миколаївській області