Ініціативна група городян побувала в місті Калуші. Підбиття підсумків поїздки відбулося у ході спільної зустрічі з представниками муніципалітету. Основна тема заходу – пропозиції міській владі здійснювати продаж землі в Миколаєві виключно через аукціон.
За словами керівника ініціативної групи Максима Невінчаного, чинний Земельний кодекс надає можливості для спекуляцій з землею. Якщо ж вона буде продаватися на аукціонах, то, на думку Невінчаного, спекуляцій можна буде уникнути.
Учасників засідання ознайомили з нормативними актами про організацію аукціонів у Калуші. Посадовцям також представили відповідне положення про порядок продажу землі. Було вирішено, що досвід міста Івано-Франківської області буде взято за основу розробки подібного акта в Миколаєві.
Активісти акцентували увагу на тому, що на душу населення в місті Калуш припадає коштів в три рази більше, ніж у Миколаєві. Цьому, зокрема, посприяло прийняття рішення про організацію аукціонів.
Правда, дехто поставилися до ідеї проведення аукціонів скептично. На їхню думку, це рішення не пройде: “Депутати вже давним-давно поділили землю між собою. Тим більше в Миколаєві вже пробували продавати землю на аукціонах, але незабаром цей процес був припинений”.
Перший заступник міського голови Ю. Андрієнко зазначив, що порушене питання досить серйозне. Тому поспішати з такими серйозними речами він би не хотів. Він пообіцяв проаналізувати подані йому регуляторні акти міста Калуш. Він також передасть їх до профільних управлінь. За потреби фахівці зв’яжуться з розробниками, обговорять проблеми, з якими стикалися в Калуші при реалізації відповідних рішень.
За підсумками зустрічі активісти вирішили доручити громадській організації «Народний контроль» написати звернення на ім’я мера Миколаєва, депутатів міськради, які б розглянули можливість прийняття в Миколаєві схожого рішення про організацію аукціонів, який давно діє в Калуші.