QR-код Інтернет-сайту веб-порталу Головного управління Держкомзему у Миколаївській областіЗаконом України від 7 липня 2011 №3609-VI “Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо вдосконалення окремих норм Податкового кодексу України” пункти 286.2, 286.3 викладено в новій редакції. Згідно з нею платники плати за землю (крім фізичних осіб) самостійно обчислюють суму податку щороку станом на 1 січня і не пізніше 20 лютого поточного року подають відповідному органу державної податкової служби за місцезнаходженням земельної ділянки податкову декларацію на поточний рік за формою, встановленою в порядку, передбаченому статтею 46 цього Кодексу, з розбивкою річної суми рівними частками за місяцями. Надання такої декларації звільняє від обов’язку подання щомісячних декларацій.
При подачі першої декларації (фактичного початку діяльності як платника плати за землю) разом з нею подається довідка (виписка) про розмір нормативної грошової оцінки земельної ділянки. Надалі така довідка подається у разі затвердження нової нормативної грошової оцінки землі. Платник плати за землю має право подавати щомісячно нову звітну податкову декларацію. Це звільняє його від обов’язку подання податкової декларації не пізніше 20 лютого поточного року, протягом 20 календарних днів місяця, наступного за звітним.
Тобто, відтепер термін подачі щорічної декларації збільшився на 20 днів. Тому в 2012 році останнім днем подання декларації по земельному податку, якщо її вирішено подавати раз на рік, буде не 31 січня 2012 року, а 20 лютого 2012 року.

(За матеріалами Інтернет-видання "Nikolife")QR-код інформаційної картки Головного управління Держкомзему у Миколаївській області