З початку запровадження ініціативи про забезпечення земельними ділянками учасників антитерористичної операції, землевпорядна служба Миколаївщини всіляко підтримує реалізацію права героїв на безоплатну приватизацію земельних ділянок. Ця робота триватиме і надалі.
Про це, серед іншого, йшлося в ході засідання колегії Миколаївської обласної державної адміністрації. Захід відбувся за участю керівництва облдержадміністрації, начальників структурних підрозділів ОДА, територіальних органів міністерств, інших центральних органів виконавчої влади.
Перший заступник голови облдержадміністрації Микола Романчук зазначив, що у порівнянні з показниками першого півріччя наразі можна помітити значне підвищення ефективності обробки заяв від військовослужбовців. Це, зокрема, і суттєве скорочення термінів розгляду клопотань щодо виділення земельних ділянок. З 4 943 заяв на отримання земельного наділу, землевпорядники області видали 2 628 дозволів на розробку землевпорядної документації.
Для зручності та виправлення недоліків у виділенні земель учасникам АТО створено атлас зарезервованих земельних масивів. Він охоплює територію області у розрізі не лише районів, але й сільських та селищних рад.
«Ми плідно співпрацюємо з органами місцевого врядування та державними адміністраціями. Відбуваються спільні зустрічі з представниками органів влади та військовослужбовців. Як наслідок, на даний час учасникам АТО виділено 760 земельних ділянок загальною площею майже 800 га», – зазначила в.о. начальника Головного управління Держгеокадастру у Миколаївській області Наталія Ільчанінова.
Нагадуємо, що учасники АТО мають першочергове право на отримання земельних ділянок. Питання виділення земельних ділянок учасникам антитерористичної операції знаходиться на особистому контролі керівництва обласної землевпорядної служби
«Наш прямий професійний і моральний обов’язок – забезпечити воїнів землею, на яку вони мають право за законом», – підкреслила Наталія Ільчанінова.
Керівник Головного управління Держгеокадастру у Миколаївській області запропонувала співпрацю керівникам соціальних служб та організацій, головам райдержадміністрацій у працевлаштуванні учасників АТО у землевпорядній службі та у територіальних підрозділах. Тож якщо демобілізований військовослужбовець відповідає кваліфікаційним вимогам та має бажання працювати в органах Держгеокадастру, кадрові фахівці відомства нададуть необхідну допомогу всім зацікавленим.