Про це йшлося на нараді у міськвиконкомі. Зі станом справ ознайомлено працівників прокуратури, податкової служби. Департамент фінансів регулярно бере середньострокові кредити, щоб вчасно розрахуватися по рахунках. А хтось дозволяє собі вести успішний бізнес і не поспішає платити за оренду землі та земельний податок. Серед злісних неплатників — великі суднобудівні підприємства.
За 43 млн. грн. можна було б не тільки упорядкувати місто до Дня народження Миколаєва, але й побудувати дитячий сад або відремонтувати дороги. Однак стягнення плати ускладнене процедурами банкрутств, через які проходить чимало боржників.
Земельному відомству дано доручення вивчити ситуацію кожного підприємства-боржника і запропонувати можливі заходи впливу на них. Також слід провести аналіз земельного ринку. За підсумками цього моніторингу всі незадіяні орендовані землі відібрати (розірвати договори) та запропонувати іншим потенційним орендарям. Миколаївські посадовці зазначили, що торік міські служби повернули до комунальної власності 100 га землі, не зважаючи на особистості.
Наостанок обіцяно опублікувати ганебний список боржників. Щоб усе місто дізнався імена незаконослухняних громадян, які без докорів сумління користуються міською землею заради власної вигоди. А сьогодні таких в Миколаєві – 66.