Зведення будівель і споруд на орендованій земельній ділянці можна здійснювати на підставі відповідного дозволу орендодавця за проектами, які погоджено згідно зі встановленим порядком.
Стаття 25 Закону України "Про оренду землі" визначає права та обов’язки орендаря земельної ділянки. Зокрема норми зазначеної статті встановлюють, що орендар земельної ділянки має право за письмової згоди орендодавця зводити установленим законодавством порядком житлові, виробничі, культурно-побутові та інші будівлі і споруди та закладати багаторічні насадження.
Будівництво треба здійснювати відповідно до законодавства, а додержанням цільового призначення земель, державних стандартів, норм та правил, регіональних і місцевих правил забудови, а також з дотриманням містобудівної та проектної документації.
Зводячи будівлі і споруди, слід враховувати також вимоги частини п’ятої статті 23 Закону України "Про планування та забудову територій", яка встановлює, що зведення будинків і споруд власники або користувачі земельної ділянки здійснюють з урахуванням інтересів інших власників або користувачів ділянок, будинків і споруд.