Саме це питання стало найважливішим в ході робочої наради керівників управлінь і відділів Держзем­агентства у Миколаївській області. Її провів начальник Головного управління Держзем­агентства у Миколаївській області А.М. Мальований. Він розповів, що за офіційними даними, в ході антитерористичної операції загинуло 197 бійців. Четверо з них — жителі Миколаївщини. Їх родини, поранені однополчани та воїни, що згодом повернуться до мирного життя, мають знати: Миколаївщина не залишить їх безпорадними.
“В наших силах забезпечити людей, які стали на герць з ворогом, найдорожчим скарбом, який вони захищали — землею”, – наголосив Андрій Миколайович. Вже є приклад — один з поранених бійців 79 окремої аеромобільної бригади написав заяву на отримання земельної ділянки. Всі установи, задіяні в процедурному процесі, вирішили це питання оперативно, скоординовано. Тепер солдат має 10 соток для будівництва власного житла.
Так само злагоджено мають діяти землевпорядники і в інших випадках, не допускаючи бюрократизму, тяганини, формалізму. Розгляд цих звернень має відбуватися у взаємодії з сільськими радами, військкоматами.
Також обговорювалися проблеми діяльності центрів надання адміністративних послуг, нанесення земельних ділянок на картографічні матері­али.