З початку 2015 року за проведення державної землевпорядної експертизи до бюджету Миколаївщини надійшло 30 864 гривні.

“Експерти землевпорядної служби Миколаївської області з початку року зареєстрували 651 клопотання на проведення державної землевпорядної експертизи”, – повідомив її керівник Олександр Салієнко. За його словами, землевпорядники підготували та видали 531 висновок державної експертизи. З них: обов’язкова – 645 (або 99,1% від загальної кількості звернень); добровільна – 6 (0,9%).

Із всього обсягу перевіреної проектної документації понад половина — 59% або 313 документів – отримали схвальну оцінку. Решта, 41% або 218 документів – землевпорядники повернули на доопрацювання.

По видам робіт основна частина експертних висновків стосується технічної документації з нормативної грошової оцінки земельної ділянки – 319 (60%) та проектів землеустрою на відведення земельних ділянок – 212 (40%).

Незважаючи на в цілому позитивну динаміку роботи організацій із землеустрою та землевпорядкування, Олександр Салієнко нагадав: “Ми ведемо постійний аналіз роботи. Найбільш резонансні факти недбальства стануть підставою для позбавлення сертифікатів сертифікованих інженерів-землевпорядників. Держава в особі нашого відомства вимагає від суб’єктів сфери землеустрою лише конструктивного підходу в цій галузі”.